Subscribe to out newsletter today to receive latest news administrate cost effective for tactical data.

Let’s Stay In Touch

Shopping cart

Subtotal $0.00

View cartCheckout

Kedi Lösemi Virüsü

Kedi Lösemi Virüsü


Lösemi hakkında bir şeyler duyduğumuzda, en azından insan alanında, işler ciddileşir, çok ciddileşir. Ancak kedileri etkileyebilen bir hastalık olan FeLV veya kedi lösemisi de vardır.

FeLV’nin ne olduğunu, semptomların neler olduğunu, nasıl bulaştığını ve kedi organizması üzerindeki etkilerini anlamaya çalışalım .

Diğer şeylerin yanı sıra, sağlıklı bir kedisi olanların bile yine de bu makaleyi okumalarını tavsiye ederim:Çünkü FeLV çok bulaşıcı bir hastalıktır.

Bundan kaçınmak için bu hastalık bilinmeli ve seyri bilinmelidir.
FeLV’nin kediler arasında çok hızlı yayılabilmesine rağmen insanlara bulaşıcı olmadığı belirtmek isteriz.

FeLV:

Bu bir retrovirüstür ve aynı zamanda HIV olan bu tür virüsün neden olduğu bir insan hastalığı da vardır.

FeLV, insan AIDS’in tam olarak kedigil eşdeğeri değildir, çünkü kedilerin buna çok daha benzer başka bir hastalığı vardır, bu da bir retrovirüsün nedenidir: FIV’dir .

Retrovirüsler, diğer viral türlere kıyasla daha karmaşıktır, çünkü diğer virüsler hücrelere girip onları yok ederken ve kendi kopyalarını çıkarırken, retrovirüsler daha aldatıcıdır.
Hücrelerin içine de giriyorlar, evet, ama onları terk etmiyorlar, içlerinde kalıyorlar, dolayısıyla hücreleri yok etmiyorlar, zaman zaman kendi kopyalarını yapmalarına neden oluyorlar .

Bu nedenle virüs hücreleri yok etmez, zaman zaman kendini yeniden üreterek, virüsün bulaştığı hücreleri hasta saymadığı için onu yok edemeyen bağışıklık sistemini kandırır.

FeLV: neye sebep olur?
Enfekte kedinin vücudunda virüsü yavaş ama sabit bir şekilde üreten hücreler olduğunu söylemiştik.
Bu virüs nasıl bulaşıyor?
tükürük, kan ve idrar, üç ana bulaşma yolları vardır.

diğer kedi ile aynı kaptan veya aynı su birikintisinden içilerek de alınabilir . veya idrarı koklayarak: bulaşma yolları gerçekten çoktur ve bu nedenle hastalık çevrede çok yaygındır.

Aslında, FeLV, basit tükürük alışverişi ile bile çok sık bulaşır, bu nedenle hastalığın aynı ortamda yaşayan kediler arasında bulaşması kolaydır.

Kedilerin çok sayıda başıboş dolaşması ve kedilerin çok dolaşması, örneğin köpeklerdekilere kıyasla kedilerde bulaşıcı hastalıkların neden bu kadar yaygın olduğunu anlamayı kolaylaştırır.

Ayrıca, FeLV’li hamile annenin bunu FeLV ile doğacak olan yavru kedilere aktarabilmesi için transplasental geçişin aktif olması, kesinlikle hafife alınacak bir şey değildir.

FeLV veya kedi lösemi: semptomlar
Fakat FeLV kedinin vücudunda ne yapar? Semptomlar neler?
.

Virüsün enfekte ettiği hücreler , bağışıklık sisteminin öncüleri olan kemik iliğindekilerdir ; Bu nedenle kedinin beyaz kan hücrelerinin tümü enfekte olacak ve olması gerekenden daha fazla çoğalma gibi anormal davranışlara sahip olacaktır (dolayısıyla lösemi, kelimenin tam anlamıyla “kanda çok fazla beyaz kan hücresi”); bu kadar yüksek bir sayı, bazen beyaz kan hücrelerinden oluşan tümörler olan lenfomaları oluşturmalarına neden olur .

Ve bunlar her bakımdan tümördür, böylece durumun ciddiyetini anlayabilirsiniz.

FeLV, uykuda kalabilir ve uzun bir süre sonra semptomlara neden olabilir.

Bir kedi lösemisinin semptomları çeşitli olabilir ve kedinin de hiçbir semptomu olmayabilir, tamamen asemptomatik olabilir, bu yüzden hafif bir hastalıktır.

Kedi lösemisi aşağıdaki semptomlarla ortaya çıkabilir:

Kedinin iştahında azalma var
Kedi kilo verme eğilimindedir
Yüksek Ateş
Kedinin nefes alma sorunları olabilir
Kedi kendini kan örneklerine karşı anemik gösterebilir.
Kedi şişmiş lenf düğümlerine sahip olabilir
Kedi lösemi: FeLV’nin tedavisi ve önlenmesi
Kedi lösemisinin olası tedavileri ve önlenmesine gelince, FeLV pozitif bir kedinin iyileşemeyeceğini, hastalığın tedavisi olmadığını söylemiştik .

Tedavi de, kedinin bağışıklık sistemini güçlendiren vitaminler verilebilir.

FeLV: hastalık seyri
kedi pozitifse, yakında öleceği anlamına gelmez. Uygun bakım ile kedinin hayatta kalması yıllarca uzatılabilir.

Aslında kedi kısırlaştırılırsa / kısırlaştırılırsa üreme içgüdüsünü kaybeder ve evde kalır, bağışıklık savunmasını uyarmayan bir ortamdadır (soğuk dışarı çıkarsa onları uyarır ve ayrıca diğer hayvanlarla teması uyarır) ve Düzenli olarak veteriner kontrollerine tabi tutulursa , herhangi bir sorunu en kısa sürede tespit edebilmek için kedi sürekli izlendiği için çok uzun süre yaşayabilir .

FeLV’nin hayatta kalması: Ortalama olarak, bir kedi kedi lösemisinde 5-6 yıl hayatta kalabilir, tam olarak içinde yaşadığı koşullara ve bağışıklık sistemine saldıran diğer hastalıkların veya komplikasyonların ortaya çıkıp çıkmamasına bağlıdır.

Önemli olan hasta olduğunun farkında olmaktır ve bu, güvenli olması için FeLV pozitifliği açısından test edilmesi gereken yeni bir yavru kedi aldığımızda önemlidir .

Bununla birlikte, hastalığın seyri sırasında, kedinin bağışıklık sistemi yavaş yavaş zayıflayacak, onu daha fazla hastalıklara ve enfeksiyonlara maruz bırakacak ve ölümüne bile yol açabilir.

Bu nedenle, kedi lösemili bir kediniz varsa, alınacak önlemler şunlardır:

Diğer enfeksiyonları önlemek ve hastalığı bulaştırmamak için kediyi mümkün olduğunca içeride tutun
onu düzenli olarak veterinere götürün
vitamin vermek
FeLV veya kedi lösemisi: aşı
Kedi FeLV negatifse (çünkü zaten pozitifse gerekli değildir) aşı vardır ve tamamen koruyucu olmasa bile yaklaşık% 80 oranında bağışıklık sağlar.
zaten hasta bir kediyi aşılamak tamamen yararsızdır.

Kedi sağlıklıysa, , aşı yapabilir ve en azından biraz daha sakin olabilirsiniz

 

Kedi Lösemi Virüsü , Acil Veteriner , Batıkent Veteriner , 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *