Subscribe to out newsletter today to receive latest news administrate cost effective for tactical data.

Let’s Stay In Touch

Shopping cart

Subtotal $0.00

View cartCheckout

Köpeklerde İç- Dış Paraziter Uygulamaları

  • Home
  • Blog
  • Köpeklerde İç- Dış Paraziter Uygulamaları

Köpeklerde İç- Dış Paraziter Uygulamaları


Köpeklerde en sık görülen parazitler , hayvanın vücudunun farklı bölgelerine saldırabilen pireler, keneler ve bağırsak kurtlarıdır. Bununla birlikte, hepsi köpeklerde bir dizi çok can sıkıcı semptom üretir ve hastalıklar, enfekte olmuş organların verimliliğinin azalması ve en kötü durumda ölüm gibi sorunlar geliştirir.

Köpek dostlarımıza saldıran parazitlerin çoğu insanlara veya diğer hayvanlara bulaşabilir, bu nedenle köpeğe bakmak kendimize ve evin tüm sakinlerine bakmakla eşdeğerdir. Bunun olmasını önlemek için, köpeğinize Veteriner Hekiminizin uygun gördüğü tarihler arasında iç-dış parazit uygulamaları yapmak önemlidir.
Veteriner, pestisitin nasıl yapılacağı konusunda size en iyi tavsiyede bulunabilecek kişidir. Yavru köpek hala annesi tarafından emzirildiği için, altı aylık olana kadar her ay yavru köpeklere özel bir şurup veya damlalar önerecektir. Ya da duruma göre, damlaları ilk birkaç ay boyunca 15 günde bir ve daha sonra ayda sadece bir kez vermeye yönlendirebilir.

Bunun nedeni, anne sütü yoluyla anneden hastalıkları önlemek için gerekli olan ancak iç veya dış parazitlerle savaşmamak için gerekli antikorları almasıdır. Nitekim anne bağırsak parazitleri ile enfekte ise , örneğin emzirme yoluyla enfeksiyonu bebeğe bulaştırabilecektir. Bu nedenle, önce haşarattan arındırmanız ve ardından aşı takvimini başlatmanız önerilir .

Ve pestisit ne kadar süre sonra etkisini gösterir ? Bu soruyu tam olarak cevaplayamayız çünkü kullanılan ürüne bağlıdır ve bu nedenle doğru zamanlamayı belirleyen veteriner hekim olacaktır. Yavru köpek altı aylık olduktan sonra, köpeğin yaşam tarzına ve yaşadığı yere göre bir böcek öldürme takvimi oluşturmak çok önemli olacaktır (aslında kırsalda veya şehirde yaşıyorsa, başıboş köpekler varsa çok değişir. yakınlarda, sık sık evi terk ederse, evin bahçesi varsa vb.)

Köpekler için pestisitler: ne sıklıkla uygulanır? – Yavru köpekler için böcek ilacı: ne sıklıkla uygulanır?
Köpeğiniz bir yaşından büyükse, zaten bir yetişkin olarak kabul edilebilir. Tıpkı yavru köpeklerde olduğu gibi, yetişkin bir köpeğinizin yaşam tarzını ve nerede yaşadığını düşünmeniz gerekir. Hem dağlarda ya da kırsal kesimde yaşayan köpeklerin hem de şehirlerde ya da kentsel alanlarda yaşayanların her ay dış parazit uygulamalarının yapılması gerekiyor . İkinci durumda, zamanlama daha az katı ise, köpeği ormanlık alanlarda veya tarlalarda yürüyüşe çıkardığınızda veya temas ettiği başıboş köpeklerden oluşan topluluklarınız varsa veya evde küçük çocuklarınız varsa, tam olarak Her ay iç ve dış ilaçların uygulanması gerekir.

Köpekler için iç ve dış pestisitler
Daha önce de belirtildiği gibi, köpekler sadece pire veya keneler gibi dış parazitlere değil, aynı zamanda iç parazitlere de sahip olabilirler. Yetişkin köpeğin her ay haşereden arındırılması gerektiği belirlendikten sonra, duruma göre hangi tür pestisitler kullanılmalıdır? İki ürün mü uygulamanız gerekiyor yoksa hepsi için bir tane yeterli mi? Ve pire önleme ne kadar süre sonra etkisini gösterir?

Bağırsak, kalp veya akciğer kurtları gibi iç parazitlerden kaynaklanan enfeksiyon, birçok farklı faktöre bağlıdır: yeri koklamak, enfekte bir hayvanın dışkısını yalamak, kontamine bir şey yemek, hastalığı olan annenin sütünü içmek. , vb. Tüm solucan türleri yaygın olmasına rağmen, en yaygın olanları yetişkin evcil köpeklerin% 12’sine ve yavru köpeklerin % 30’una kadar saldırabilen bağırsak kurtlarıdır. En sık görülen parazitler Toxocara canis ve Toxascaris leonina’dır.Bu organizmaların yumurtaları çatlamadan 5 yıla kadar yaşayabilir ve yeni canlıya sadece burundan bile girebilir.

İç parazitlerle mücadele etmek için, seçilen ürüne ve markaya bağlı olarak her biri farklı bir süreye sahip belirli tabletler, damlalar ve şuruplar vardır . Etkiler de hemen olmayıp genellikle köpeğin ağırlığına, yaşına ve sağlığına bağlıdır.
Bu can sıkıcı parazitlerden kaçınmak için çeşitli yöntemler vardır:

Ense Damlaları: Bu, köpeğin ense kısmına damlatma yoluyla uygulanan bir sıvıdır. Markaya bağlı olarak ortalama bir ay sürüyor ve bir öncekinin etkisi geçtiğinde uygulanabilir. İki aylıktan itibaren yavru köpekler için özel damlalar da bulunmaktadır.
Tasmalar : Pireleri ve keneleri ortadan kaldırmak için faydalı aktif bileşenlerle donatılmıştır. Pratiklik ve uzun ömür ile ayırt edilirler, aslında modele bağlı olarak iki ila sekiz ay sürebilirler. Tabletler : Bunlar, kanda çözüldükten sonra pire ve keneleri öldüren tabletlerdir
Şampuan : Bir pire şampuanı ile, koruyucu etki oldukça geçici olsa bile, köpeği aynı anda yıkayabilir ve koruyabilirsiniz. Köpeğin kasıldığı pire ve keneleri öldürür ancak onu olası yeni parazitlerden korumaz, bu nedenle tamamlayıcı bir çare değildir.
Sprey: Kullanıldığı anda pire ve keneleri yok eder ve birkaç gün korur. Uygulamanın etkisi ve sıklığı, markanın türüne ve kalitesine bağlı değişebilir.

Köpekler için pestisitler: ne sıklıkla uygulanır? – Köpekler için iç ve dış pestisitler
Pestisitlerin köpekler için kovucu etkisi
köpeğinizi parazitlerden ve ısırıklarından korumanın en iyi yolu düzenli olarak veteriner hekim tavsiyesi almaktır. Bununla birlikte, tüm pestisitler aynı değildir: bazıları sadece köpek istila edildiğinde dış parazitleri öldürme yeteneğine sahiptir. Köpeklerde Ehrlichiosis veya Leishmaniasis durumunda olduğu gibi bazı hastalıkların tek bir ısırıkla bile bulaşabileceğini düşünürsek, bu husus özellikle önemlidir .

Kürek kemiği ile köpeğin sırtı arasına uygulanan damlaların etken maddeleri kana girmez ancak deri ve tüyün yağlı yüzeyi sayesinde tüm vücuda dağılır. Daha sonra hücre dönüşümü yoluyla hayvan tarafından yavaşça emilirler. Gelen pire tasmaları parazitler hayvanın derisi ile temas ettikten sonra ortadan kaldırılır. Bazı tasmalar ayrıca kovucu etkiye sahiptir ve ısırıklara karşı koruma sağlar. Tabletlerin etken maddeleri ise kana emilerek tüm organlara dağıtılır. Pireleri ve keneleri ancak kanı emmek için köpeği soktuktan sonra öldürürler ve bu nedenle itici olmazlar. Dış veya dış / iç parazitlere karşı aktif tabletler, bir veteriner hekimin reçetesini gerektirir. spreyler cilde ve cilde püskürtülür ve doğrudan temasla köpek parazitlerine etki eder; hepsinin kovucu etkisi yoktur.

Bağırsak parazitlerinin varlığı , özellikle şiddetli olduğunda şunlara neden olabilir:

İshal
Karın ağrısı
Karın iltihabı
Kilo kaybı
İştah kaybı
Akciğer solucanlar köpeklerde solunum semptomları ve hemorajik akciğerlere neden olur. Teşhisin kesinliği ancak veteriner hekim tarafından özel testler ve dışkı muayenesi ile konulabilir. Neyse ki, hastalık teşhis edildiğinde, basit, yeterli ve çözülmüş bir ilaç tedavisi ile kolayca tedavi edilebilir.

Kalp solucanları (diğer hastalıklar arasında da kalp kurdu hastalığı neden olan) kan dolaşımına etkileyebilir ve arterlere kan pompalama gücünün azalmasını ve dolayısıyla kalp yetmezliğine neden olur. Filariasis, bulaşma zamanından aylar sonra bile ortaya çıkabilir, bu nedenle, dört ayaklı arkadaşımızın gerçekten iyi olup olmadığını kontrol etmek için güvenilir veterinerinize periyodik olarak bir kontrol testi yapmak önemlidir.

Pireler ve keneler, kaşıntıya, yaralara, kabuklanmalara ve kızarıklıklara neden olmanın yanı sıra, köpeklere bir dizi az veya çok ciddi hastalık bulaştırabilir. Bazı köpeklerin de pire ısırıklarına alerjisi vardır.

Artık köpeğinizi iç ve dış parazitlerden arındırmanın ne kadar önemli olduğunu bildiğinize göre, bilgi isteyin ve veterinerinizin talimatlarını takip edin, siz ve köpeğiniz için hangi yöntemin en iyi olduğunu seçin. Ve her zaman önlemenin tedaviden daha iyi olduğunu unutmayın!

 

Kedi İç Dış Paraziter , Köpek İç Dış Paraziter uygulamalar , Aşılama , Tedavi , Veteriner Kliniği

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *